După ce a condus Forumul de Coordonare a Refugiaților din Moldova timp de doi ani, Reprezentanta Agenției ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, Francesca BONELLI, își încheie misiunea.

Francesca BONELLI a avut un rol deosebit în problemele ce țineau de gestionarea fluxului de refugiați și măsurile întreprinse de către autoritățile naționale, inclusiv în relocarea refugiaților în alte state. Șefa reprezentanței de la Chișinău a UNHCR a pus în aplicare mecanismele de transfer a persoanelor care s-au refugiat urmare a războiului din Ucraina, inclusiv a cetățenilor din țări terțe.

În acești doi ani am depus eforturi comune pentru susținerea refugiaților cu dizabilități din Moldova - de la scaune cu rotile la incluziunea locurilor de muncă și multe altele. Francesca BONELLI spunea: “Singurul handicap cu adevărat este incapacitatea de a accepta și respecta diferențele”.

Stimată Doamnă Francesca BONELLI, Vă rog să-mi permiteți să Vă exprim respectul profund față de Dvs. pentru angajamentul și spiritul dumneavoastră de dăruire, cu care continuați să vă dedicați pentru a ajuta oamenii în nevoie. De asemenea, aș dori să vă felicit pentru munca excelentă depusă în Republica Moldova și Vă doresc tot binele în viitoarele Dvs. misiuni.

Președinte AO SIRM, Mihail Marginean