Şcoala–internat din Ialoveni a fost lichidată la 1 iulie 2013 printr-o decizie de Guvern.

Această decizie a fost luată de către consilierii raionali la sfârşitul lunii februarie, în urma unei decizii de Guvern. Reacţii sunt diferite: unii cred că e bine, alţii sunt indig­naţi. Asta însă nu schimbă absolut deloc ceea ce ur­mează să se întâmple.
Elevii cu dizabilităţi de la şcoala-internat Ialoveni vor stu­dia în şcoli obişnuite. Vor învăţa în rând cu toţi copiii. Păreri sunt diferite, copiii însă sunt cei care nu îşi doresc prea mult schim­barea.

Elevii care îşi fac stu­diile în şcoala-internat pentru copiii cu deficienţe locomotorii din Ialoveni conştientizează că este mai mult decât nevoie de o astfel de instituţie. Pentru ei fap­tul că profesorii îi înţeleg şi au grijă de ei constituie cel mai mare confort.

Pedagogii şcolii deja s-au obiş­nuit cu gândul că locul unde au muncit chiar şi 30 de ani, în scurt timp nu va mai exista. Cu toate astea încă rămân indignaţi, şi nu atât de situaţia lor, cât îşi fac griji de soarta copiilor de mai departe.

Surse din cadrul Consiliului raional Ialoveni spun că pentru fiecare copil în parte este prevă­zut un plan de acţiuni. Pentru copiii cu o situaţie mai facilă este prevăzută integrarea în şcoli, cei mai dificili vor fi plasaţi în cen­trele comunitare din raionul Ia­loveni.


Asta s-a scris în presă despre lichidarea şcolii noastre. Şcoala s-a închis şi toate problemele lor s-au rezolvat.

Dar amintirile noastre vor rămâne pentru totdeauna.

 

Şcoala specială internat Ialoveni. Amintiri...

30 de ani de la înfiinţarea şcolii

Sportivii şcolii, campioni ai raionului şi republicii

Concursul "Festivalul republicilor", 1972

Seminarul învăţătorilor raionului Ialoveni, 1985

Anii de şcoală 1978 - 1986

Adio, dragă şcoală, 1987

Anul Nou, 1985

Anul Nou, 1987

 

Amintiri din anii de şcoala, Ialoveni

Anii de şcoală 1977 - 1988

Anii de şcoală 1985 - 1987

Din experienţa de muncă a profesorului M.P. Ştefănucă